Святкування 316 річниці з дня першої писемної згадки про село

Дата: 15.08.2016 11:20
Кількість переглядів: 735

25 червня ми святкували День села -  316 років від першої письмової згадки про поселення. (Як свідчить "Вікіпедія" , вперше селище згадується в історичних джерелах на початку ХVIII сторіччя, тоді як належала панам Любомирським.)

Урочистості відбувались у місцевому парку. Завчасно там зробили накриття, поставили лавочки, впорядкували алею. Свято тривало з 11 ранку (урочистості) до 11 вечора (салют), але молодь танцювала та розважалася до першої ночі.

Фото без опису

В організації та проведенні ювілею селища взяли участь 7 округів Мокрокалигірської громади та 7 організацій: школа, садочок "Ромашка", професійно-аграрний ліцей, психоневрологічний диспансер, амбулаторія, товариство "Сиророб" та товариство "Кочубій".

Фото без опису

З концертом та привітаннями виступили представники Білозірської та Єрківської громад, гості з Катеринополя, Потоків. Активну участь у святкуванні взяли також ярошівський колектив "Чебреці", мокрокалигірський "Надвечір’я". За підтримки підприємств та підприємців нагородили старожилів селища, новонароджених та матерів-героїнь. Дорослим подарували рушники, а малечі ? іграшки. Провели розіграш лотереї ? понад 200 призів. Суперпризом була мультиварка, яку виграла Овчар Олена. Товариства "Сиророб" та Товариство імені Гетьмана подарували амбулаторії сухо-жарову шафу для стерилізації інструментів, а ВО "Черкащани" ? сумку з медикаментами для невідкладної допомоги.

Фото без опису

"Родзинкою свята був виступ групи "Made in Ukraine" з Києва, що співали старі пісні на новий лад. Усіх людей частували. Кожен округ варив кашу. Дуже смачною була випічка. Найоригінальнішим блюдом були окорочки у вигляді дівчат, що засмагають на морі. Жінки із Любистку запекли порося.

Фото без опису

"Було дуже цікаво і по-родинному затишно. Свято неабияк згуртувало людей, їм так сподобалося, що не хотіли розходитися. Дуже вдячна своїм помічникам ? подружжю Говрасів, що опікуються культурою в селищі, а також усім виконавцям, учасникам, спонсорам і просто небайдужим людям, що допомагали в організації свята", ? поділилася враженнями голова ради громади Вікторія Пипа.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь