Пошук

Червоні маки – гірка  пам’ять землі

Дата: 09.05.2018 11:51
Кількість переглядів: 769

       9 травня Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це свято водночас радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників. В цей день по всій Україні вкриваються квітами пам’ятники і обеліски, а отже, наш народ все пам’ятає і ніколи не відречеться від своєї історії.

      8 травня в сільському Будинку культури с. Мокра Калигірка відбувся святковий концерт, присвячений 73-ій річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Сільський голова Пипа Вікторія Вікторівна висловила слова вдячності та подяки ветеранам Другої світової війни, солдатським вдовам, дітям війни, учасникам бойових дій, побажала миру, злагоди. Привітала Сокура Миколу Самсоновича – шанованого ветерана с. Мокра Калигірка.

Присутні зустріли його бурхливими оплесками та вручили квіти.

Протягом усього концерту сльози бриніли на очах у глядачів, адже кожний виступ артистів був щирим, проникливим, душевним. Впродовж вечора свої музичні вітання дарували глядачам Людмила Кокоуліна, Анастасія Поцелуйко та Євгенія Драга, Аня Горянська, Євгенія Руда, Ілля Мар’ян, Наталія Когут, сестри Гончаренки – Меланія Ільківна та Катерина Петрівна, народний аматорський фольклорний колектив «Надвечір’я».

Власні вірші дарувала присутнім Катерина Андріївна Добренко. Особливо припали до душі глядачам інсценізації учнів Мокрокалигірської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Балада про солдата» та «Молитва за Україну». Виконавцями були: Ілля Мар’ян, Фертюк Вікторія, Гірніченко Вікторія, Глиняна Даша, Собко Віталій, Антонов Даниїл, Онищенко Вікторія. Глядачам сподобалося, коли на сцені виконувалася пісня «Фронтовий вальс» Людмилою Кокоуліною. Сама пісня та її виконання були чудовими, а учні школи довершили виступ підготовленим вальсом. Ніхто не залишився байдужим, побувавши на цьому заході. Проведений святковий концерт запам'ятається надовго.

        У кожному селі нашої громади 9 травня були проведені мітинги. На них прийшли усі: «від малого до старого». Пам’ятники і обеліски були і справді встелені квітами.

Усі дякували ветеранам за їхні подвиги, за чисте і мирне небо над головою. Згадали поіменно кожного, хто загинув і пом’янули їх хвилиною мовчання. І самі ветерани були розчулені, коли для них звучали слова подяки та музичні вітання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь