Пошук

22 лютого 2021року у приміщенні Мокрокалигірської сільської ради  відбулося засідання  постійної комісії  з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.

Дата: 23.02.2021 10:16
Кількість переглядів: 3136

 22 лютого 2021року у приміщенні Мокрокалигірської сільської ради  відбулося засідання  постійної комісії  з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.   

  Присутні :  Руденко Галина Володимирівна-начальник  відділу архітектури, містобудування, ЖКГ та земельних відносин виконавчого комітету Мокрокалигірської сільської ради .

Голова земельної комісії -  Семенюк  Л.Д, депутат села Єлизаветка.

 Старости сіл: Ярошівка- Біляк О.Д, Єлизаветка – Михайлець С.Ф. Киселівка -   Сіренко Л.М.

Землевпорядники сіл Ярошівка- Норцова А.А. та Суха Калигірка і Єлизаветка- Колісніченко Н.А

 Члени  земельної комісії - Руденко Ю.І. (село Ярошівка), Гостроушко С.В. (село Мокра Калигірка), Могила О.В.(село Мокра Калигірка)

      На початку засідання  обговорювалося питання щодо проведення інвентаризації земель  та призупинення виділення земельних ділянок     у користування громадян  до того часу , поки не буде проведена повна інвентаризація.

       Начальник відділу архітектури, містобудування, ЖКГ та земельних відносин виконавчого комітету Мокрокалигірської сільської ради   Галина Руденко наголосила на тому , що на даний час не всі жителі громади   здійснили оформлення права власності земельних ділянок, які їм надані для будівництва  і обслуговування житлового будинку, господарства,  будівель  і споруд та  для ведення особистого селянського господарства. Саме це значно утруднює роботу землевпорядників щодо проведення повної інвентаризації земель Мокрокалигірської сільської ТГ.

     Землі , які знаходяться за  межами населених пунктів на даний час знаходяться у оренді і не можуть бути виділені як окремі  ділянки жителям громади для приватного використання.

     Зверталася також увага на те , що першочергове право на надання вільних земельних ділянок мають громадяни пільгових категорій , зокрема  учасники бойових бій , воїни АТО , ООС.

 Одним із питань , яке також розглядалося на засідання  комісії  було затвердження технічної документації   нормативної грошової оцінки земельних ділянок  водного фонду для рибогосподарських потреб у межах населених пунктів сіл Ярошівка, Суха Калигірка , Мокра Калигірка.

Як зазначила  Галина Руденко, попередній   продаж права оренди на конкурентних засадах (земельних торгах) у формі аукціону земельних ділянок водного фонду не відбувся через їх  значну нормативно грошову оцінку.   А тому  нову нормативно грошову оцінку було  розроблено  і на даний час вона становить 1кв.м - 1,59грн.

   Тож  постійна комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони навколишнього середовища   прийняла  такі рішення:

  1. Про затвердження технічної документації  з нормативної грошової  оцінки земельної  ділянки площею 12,2289 га ., яка становить 193855,51грн., що з розрахунку 1кв.м - 1,59грн., з цільовим призначенням -10.07.для для рибогосподарських потреб, розташована в межах населеного пункту Суха Калигірка а адміністративних межах Мокрокалигірської сільської ради Звенигородського району Черкаської області
  2. Про затвердження технічної документації  з нормативної грошової  оцінки земельної  ділянки площею  5.5824га ., яка становить  88493.57., що з розрахунку 1кв.м- 1,59грн., з цільовим призначенням -10.07.для для рибогосподарських потреб, що  розташована в межах населеного пункту Суха Калигірка а адміністративних межах Мокрокалигірської сільської ради Звенигородського району Черкаської області.

 

  1. Про затвердження технічної документації  з нормативної грошової  оцінки земельної  ділянки площею   7, 8202 га ., яка становить   123967.72. грн, що з розрахунку 1кв.м- 1,59грн., з цільовим призначенням -10.07.для для рибогосподарських потреб, що розташована в межах населеного пункту  Мокра  Калигірка  адміністративних межах Мокрокалигірської  сільської ради Звенигородського району Черкаської області.

 

 

  1.   Про затвердження технічної документації  з нормативної грошової  оцінки земельної  ділянки площею    9,4558 га ., яка становить    149943,21 грн., що з розрахунку 1кв.м- 1,59грн., з цільовим призначенням -10.07.для для рибогосподарських потреб, що розташована в межах населеного пункту  Мокра  Калигірка   в  адміністративних межах Мокрокалигірської  сільської ради Звенигородського району Черкаської області.

 

   Земельні ділянки з цільовим призначенням - 10.7(для рибогосподарських потреб) в межах населених пунктів  Мокра Калигірка та Суха Калигірка будуть     виставлені   на аукціон для  продажу права оренди на конкурентних засадах( земельних торгах).

Земельну ділянку з цільовим призначенням- 10.7 (для рибогосподарських потреб)  в межах населеного пункту   Ярошівки   буде      надано  в  оренду громадській організації рибалок- любителів «Реп'яхівське»  .

  Контроль за виконанням рішення покладено на комісію з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь