Легальна праця - гарантія соціального захисту

Дата: 23.03.2021 16:59
Кількість переглядів: 251

В рамках співпраці між Катеринопільською районною філією Черкаського ОЦЗ та Катеринопільським відділом обслуговування громадян № 13 (сервісний центр) Управління обслуговування головного управління Пенсійного фонду України, 19.03.2021 року було проведено групову консультацію для  11 безробітних з питань захисту трудових прав та легальної зайнятості.

Фото без опису

            В ході семінару фахівець Катеринопільської РФ Палубінський Олександр  поінформував учасників про актуальні потреби роботодавців району, а також про причини виникнення такого явища як нелегальна зайнятість, види не задекларованої праці та її влив на соціальний захист працівників.

Фото без опису

            Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №13 Пшабельська Наталія надала детальні роз’яснення про: умови призначення пенсії по досягненню особою пенсійного віку, у т.ч. на пільгових умовах; вплив рівня заробітної плати, страхового стажу на рівень пенсійного забезпечення; ознайомила з сучасними сервісами контролю за сплатою роботодавцем єдиного соціального внеску.  Також вона зазначила, що сьогодні громадяни не тільки мають змогу самостійно контролювати свій страховий стаж шляхом відслідковування сплати страхових внесків, а й повинні це робити. Це пов’язано з одним з видів шахрайства – несплати роботодавцем єдиного страхового внеску або сплата у неповному обсязі.

В ході семінару безробітні ставили чимало запитань і на всі отримали кваліфіковану відповідь від фахівців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь