Служба у справах дітей виконавчого комітету Мокрокалигірської сільської ради шукає серед жителів Мокрокалигірської ТГ патронатних вихователів.

Дата: 05.04.2021 12:33
Кількість переглядів: 4324

Служба у справах дітей виконавчого комітету Мокрокалигірської сільської ради шукає серед жителів Мокрокалигірської ТГ патронатних вихователів. Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це професійна комплексна послуга, що передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин (насильство, бездоглядність, загроза життю і здоров’ю, проблеми з житлом, хвороба батьків або їх ув’язнення тощо). 

Фото без опису

Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

В патронатні сім’ї можуть влаштовуватись: 

? новонароджені діти, залишені в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров'я, або яких відмовилися забрати батьки чи інші родичі;

? підкинуті, знайдені діти;

? безпритульні діти;

? діти з сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров‘ю;

? діти, які зазнали насильства, жорстокого поводження;

? діти, батьки або особи, які їх заміняють, померли, безвісно відсутні;

? діти, переміщені із тимчасово окупованої території, або району проведення бойових дій в зоні АТО;

? інші діти, які за різних обставин певний час не можуть перебувати у власній сім‘ї або їхні батьки чи особи, які їх заміняють, не можуть піклуватись про них.

Патронатним вихователем може бути:

? Повнолітня особа, яка є громадянином України;

? Має позитивний досвід виховання дітей;

? Має житло (власне, орендоване);

? Не має судимості;

? Стан здоров'я дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей;

? Має добровільного помічника серед членів родини;

? Кандидат разом з помічником пройшли навчання за спеціальною програмою підготовки.

? Уклав/ла договір про надання послуг з патронату з відповідним органом опіки.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України, а також особи, чиї діти були засуджені, перебувають/перебували у конфлікті із законом.

Тривалість послуги. Термін перебування під патронатом визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили її влаштування, але не має перевищувати 3 місяці. В окремих випадках є потреба в подовженні термінів, але загальний термін перебування не повинен перевищувати 6 місяців.

Фінансування послуги з патронату. За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує:

? Грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з грудня 2020 року 2270,00 грн. х 5 = 11 350,00 грн.);

? Соціальну допомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (з грудня 2020 року діти віком до 6 років 1921,00 грн. х 2,5 = 4 802,5 грн.; діти віком від 6 до 18 років 2395,00 х 2,5 = 5987,5 грн.). Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину.

? При влаштування 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50% ;

? Сплату єдиного внеску за загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

Більш детальну інформацію про патронат можна отримати в службі у справах дітей виконавчого комітету Мокрокалигірської сільської ради за адресою вул. Богдана Хмельницького 17 с. Мокра Калигірка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь