Пошук

  28 квітня 2021 року - День охорони праці в Україні, присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я  на роботі.

Дата: 22.04.2021 16:43
Кількість переглядів: 283

           Тальнівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області повідомляє, що у 2021 році Всесвітній день охорони праці буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці.

    

 

 

         

         З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року, пандемія COVID-19 мала глибокий вплив скрізь.  Протягом  2020 року – І кварталу 2021 року до Тальнівського відділення Фонду надійшло 121 повідомлення від роботодавців про розслідування нещасних випадків/гострих професійних захворювань з них 114 повідомлень про розслідування гострих професійних захворювань, які сталися з медичними працівниками. Станом на 1 квітня 2021 року 65 випадків знаходяться в стадії розслідування.

       Кожна людина, яка працює на виробництві, підпадає під певні ризики, починаючи від найбільш небезпечних секторів економіки, якими є промислове виробництво (вугільна промисловість, лісове господарство, будівництво та інші) і закінчуючи відносно безпечною сферою послуг.

       Статистичні дані вказують на те, що випадки травматизму на виробництві відбуваються саме тоді, коли роботодавець не приділяє уваги питанню безпеки на робочих місцях, працівники нехтують елементарними правилами виконання робіт, не знають своїх обов’язків, що закріплені у інструкціях з охорони праці.

       Тальнівське відділення звертається до роботодавців щодо створення на підприємствах безпечних та нешкідливих умов праці, дотримання санітарних норм та правил у виробничому процесі, забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами.

        Закликаємо всіх долучитися до відзначення Дня охорони праці в Україні, забезпечити широку інформаційну кампанію задля захисту та збереження життя і здоров’я працівників.

       Тальнівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області також долучається до заходів Дня охорони праці:

  • надання інформаційної допомоги щодо організації безпечної роботи працівників під час карантину, не допускаючи при цьому порушень трудового законодавства,  
  • залучення зацікавлених громадських організацій спілок та інших об’єднань до процесу формування політики щодо покращення безпеки та здоров’я працівників на роботі,
  • розробки та впровадження на підприємствах програм навчання з питань охорони праці з урахуванням наявних та виникаючих потенційних виробничих ризиків пов’язаних з застосуванням нових форм організації праці.

         Для цього забезпечуємо роботу «гарячої телефонної лінії» з питань охорони

праці: 04731-3-06-82.

                        

Сандул Віталій Васильович - страховий експерт з охорони праці Тальнівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь