Пошук

До уваги агровиробників щодо здешевлення банківських кредитів!

Дата: 12.08.2021 17:06
Кількість переглядів: 3065

Наказом Мінагрополітики України від 01.07.2021 № 58 «Про затвердження форм документів щодо здійснення фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» затверджено форму заявки для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами та форми реєстрів компенсаційних виплат позичальникам за фактично сплачені банку відсотків за користування кредитами.

Нагадуємо, що для отримання державної підтримки документи надаються упродовж року до 1 листопада уповноваженому банку, в якому залучено кредитні кошти.

Хто має право на компенсацію відсотків?

Суб’єкти господарювання АПК – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці.

Розмір підтримки

Компенсація надається за нараховані і сплачені за січень-жовтень поточного року та листопад-грудень минулого року відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів (з 23.07.2021 облікова ставка НБУ становить 8 %).

Максимальна сума компенсаційних виплат

Для позичальників та пов’язаних із ними осіб, які провадять діяльність у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузі тваринництва, - 15 млн. грн; для інших позичальників - 5 млн. грн.

На що надається підтримка?

Компенсація відсоткових ставок за кредитами:

  • короткостроковими кредитами, залученими для поповнення обігових коштів;
  • середньостроковими кредитами, залученими для поповнення обігових коштів, придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також з переробкою сільськогосподарської продукції;

довгостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, обладнання для виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, будівництва та реконструкції виробничих об’єктів (у тому числі сховищ для зберігання зерна, овочів та фруктів).

 

Для отримання компенсації відсотків необхідно:

залучити кредити (поновлювальні та не поновлювальні) в уповноваженому банку;

використати кредитні кошти за цільовим призначенням; 

своєчасно сплачувати відсотки за користування кредитами.

 

Які вимоги до учасників?

не мати порушених справ про банкрутство, не бути банкрутами, не перебувати на стадії ліквідації;

не мати на перше число місяця, в якому буде прийматися рішення щодо здійснення виплат, простроченої більше ніж 6-ть місяців заборгованості з платежів, контроль за справленням яких покладено на органи ДПС;

не подавати документи на компенсацію за укладеними кредитними договорами, відсотки за користування якими здешевлюються за рахунок коштів, передбачених для інших державних та регіональних програм

 

Нормативний документ, яким визначено механізм надання фінансової підтримки

Постанова Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 № 300

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Хто відвідує наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь